måndag 8 november 2010

Uppsala

I helgen har jag besökt min älskade Elin, trevligt att få se hur hon har det i Uppsala. En utgång på en av nationerna blev så klart av med en massa dans :) Lite strosande på stan och trevliga pratstunder!

Tänkte tipsa om en film vi såg i lördags, men man får vara redo med näsdukarna, för oj så tårarna rann på oss. På nått vis kom vi ända fram till att det är underbart med sånna filmer, det går inte att hålla emot bara att släppa ut tårarna!

Filmen heter "Allt för min syster"  och är baserad på en bok med samma namn av Jodi Picoult. Filmen handlar om hur långt man som förälder är beredd att gå för att rädda livet på sitt eget barn? Denna fråga ställs paret i filmen inför gång på gång. Deras dotter Kate får vid två års ålder diagnosen leukemi. Hon förväntades inte överleva, men hon får uppleva sin 16-årsdag. Tack vare Kates lillasyster Anna som är en perfekt donator till Kate. Tretton år gammal fattar Anna ett drastiskt beslut om att hon inte vill vara donator till Kate mer, hon vill bestämma över sin egen kropp och skaffar en advokat som stämmer hennes föräldrar. Hennes beslut vänder upp och ner på hela familjen! Men Anna förstår att detta beslutet kan leda till Kates död.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar