Apelsin- och spenatfisk
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Portioner: 4 Ingredienser
ca 500 g hoki
2 morötter
1 apelsin
70 g färsk spenat
3 dl fiskbuljong (vatten, hummer/fiskfond eller buljongtärning)
1 dl crème fraiche
1 1/2 msk majsstärkelse
salt och peppar
Gör så här
1. Låt fisken tina om den är fryst. Skär den i skivor ca 3 cm.
2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
3. Blanda apelsinsaft, fiskbuljong och crème fraiche i en vid låg panna. Vispa ner majsstärkelsen och låt det koka upp under omrörning. Lägg ner morötter och fisk, låt sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
4. Vänd ner spenaten, smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt. Strö övre apelsinskalet.
5. Servera fisken med pressad potatis.
För alla:
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är gluten- och äggfri.
Laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot sour supreme (innehåller soja).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar