lördag 10 juli 2010

Åter på svensk mark

Tiden går fort, ser att det är en vecka sedan jag skrev senast så jag ska försöka med en kort redogörelse över vår sista vecka, för nu är jag hemma igen!

Förra lördagen var vi som sagt i Bratislava, vi trodde att vi skulle få en skön vistelse på nattåget till Krakow, men ack så fel vi fick. Vi fick i stället vårt största tåg äventyr. Tåget vi trodde vi skulle få åka med fick vi inte alls åka med, vi fick hoppa på ett annat tåg där vi efter en timme skulle göra ett byte. Efter denna timme går vi glatt till vagnen och tror vi ska få hoppa på, tyvärr var det en tjurig tågkontuktör och han ville inte släppa på oss, så där står vi på en liten ort i "czech republic" och ser hur tåget till Polen åker iväg! tack och lov var det några svenska tjejer som hörde att vi pratade svenska och som också råkat ut för samma sak, de hade listat ut att vi kunde ta ett annat tåg och så fick det blev. En lång varm natt med en snarkande tant och vi kom ca 4 timmar senare än beräknat till Krakow, men vi tog oss dit trots en omväg och strul. Det bästa av allt var att vi fick checka in på hotell när vi kom till Krakow, vi njöt efter en hemsk natt!

Efter en natt i Krakow tog vi så ytterligare ett nattåg, denna gång till Sopot i norra delen av Polen, vi var även smarta och bokade liggplats, ibland är vi smart!
I Sopot kom min morbror och hämtade oss på tågstationen och vi bodde i tre nätter hos han och hans fru, tack så jätte mycket och tack för den goda maten!! :D

I Sopot har vi mest bara tagit det lugnt och legat på stranden, njutit av de sista dagarna. I går flög vi från gdansk till stockholm och sedan gjorde vi vår sista tåg resa hem! Ska se om jag kan lyckas lägga ut lite fler bilder från resan senare... håll utkik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar